Mida pidada silmas päikeseparkide rajamisel valve osas

Rootsi päritolu turvafirma Rapid Security on muu hulgas spetsialiseerunud päikeseparkide valvamisele. Päikesepargid on suured investeeringud, mida tuleb hoolega kaitsta.

Mis põhjustel tuleks päikeseparkides korraldada pidev valve?

  • Vargus: Päikesepaneelid, inverterid ja kaablid on kallid seadmed, mis võivad olla varaste sihtmärgiks.
  • Vandalism: Päikesepaneelide ja muude seadmete tahtlik kahjustamine, mis võib häirida energia tootmist ja põhjustada suuri remondikulusid.
  • Sabotaaž: Päikeseparkide seadmeid võivad sihtida ka kadedad, kes soovivad häirida energiavarustust või tekitada kahju.
  • Loodusõnnetused: Tormid, tulekahjud ja üleujutused võivad kahjustada päikeseparkide seadmeid, mis vajavad kiiret sekkumist.
  • Muud turvariskid: Päikeseparkide läheduses võivad esineda ka turvariskid, näiteks ohtlikud loomad või ebaseaduslik tegevus, mis vajab jälgimist ja sekkumist.

Kuidas lahendada erinevaid turvariske?

Enamasti asuvad päikesepargid küll nähtavates kohtades, kuid siiski suuremast asustusest väljaspool. Rapid Security pakub erinevaid lahendusi parkide valvamiseks.

Füüsiline tõke ja liikumisandurid – Soovimatu juurdepääsu piiramine algab turvaaiast. Lisaks on väga levinud lahendus liikumisandurid, mis on suunatud pargi territooriumile. Häire korral reageerib patrull.

Videokaamerad – Analüütiline videovalve eristab loomad inimestest ning suudab vastavalt reageerida. Kaamerad annavad kiire ülevaate toimunust ning edasise reageerimise vajalikkusest.

Regulaarsed patrullid – Oma silm on kuningas. Patrullid näevad detaile, mis võibolla kaamerast ei paista ning oskavad vastavalt pargi haldajat informeerida.

Iga päikesepargi turvalahendus on erinev ja sõltub päikesepargi suurusest, asukohast, ohutasemetest ja eelarvest. Oluline on valida lahendus, mis pakub terviklikku kaitset ja vastab parimatele turvapraktikatele.

Lisaks eelnevale on oluline kontrollida ja hooldada päikeseparkide turvaseadmeid ning tagada, et kõik süsteemid oleksid töökorras. Rapid Security on välja töötanud kindla standardi turvaprotsesside osas ja oleme kehtestanud selged protseduurid hädaolukordadeks. Nii saame anda omaltpoolt maksimumi, et energiatootmine ei katke.

Loe lisaks ja küsi valvepakkumist oma energiatootmisprojektile

Jaga:

Veel postitusi

Saada meile sõnum